Teľacie zapečené vo vynikajúcej špenátovej podstielke

Slávka Habrmanová / food blogerka 0

Potrebujeme:

  • teľacie rezne (1 kg),
  • 500 g špenátu,
  • 2 cibule,
  • 3 strúčiky cesnaku,
  • 4-5 lyžíc olivového oleja (môže byť z výliskov),
  • 5 ks ančovičiek,
  • muškátový oriešok,
  • 250 gramov mascarpone,
  • 300 ml šľahačky alebo smotany na varenie,
  • 100 g parmezánu, lyžica citrónovej šťavy, soľ, čierne korenie
Foto: Ingimage.com

Postup:

Teľacie mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a narýchlo opečieme na panvici s trochou oleja. Vo výpeku osmažíme cibuľu nakrájanú na mesiačiky, pridáme ančovičky (majú sa pekne rozpustiť), cesnak na jemné kocky, nastrúhame trochu muškátového orieška.

Zamiešame do toho špenát, mascarpone a smotanu vymiešanú s parmezánom, tiež citrónovú šťavu. Viac už nevaríme, pretože ideme zapekať. Na spodok zapekacej misky dáme rezne a zalejeme pripravenou omáčkou.

Na vrch ešte nastrúhame parmezán. Zapekáme na 200 stupňoch, asi aj hodinu. Ideálne, ak máte misku s pokrievkou, tú potom pred koncom odstrániť a zvýšiť teplotu, nech sa povrch krásne pripečie. Alebo použite alobal.

Teľacie so špenátom sa chuťovo geniálne hodí. Len pozor na druh mäsa, musí to byť naozaj mladé mäso, inak by bolo tvrdšie.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár