Vychutnajte si vianočné sviatky naplno a potešte všetkých vašich hostí. Pripravte im zdravšie a odľahčenejšie verzie klasických pochúťok. Veď tých, ktorí preferujú rastlinnú stravu, je čoraz viac.
Vianočné menu s pomocou LUNTER Tofu a LUNTER Tofu nátierok poteší nielen vaše chuťové bunky, ale aj žalúdok, a vy budete môcť vstúpiť do nového roka ľahším krokom.
Príprava vianočných pochúťok s LUNTER Tofu vám navyše ušetrí mnoho cenného času. Ak nahradíte mäso v kapustnici údeným Tofu, hotová bude už do pol hodiny. Údený variant sa tiež výborne hodí na prípravu jedál v štýle ryby či rezňa, naturálne Tofu zase využijete pri pečení či varení. Namiesto v kuchyni tak môžete stráviť vzácny čas so svojimi blízkymi. Vyskúšajte naše overené recepty a užite si chuť Vianoc dosýta!
Kapustnica s údeným LUNTER Tofu
Suroviny:
1 balenie LUNTER Tofu údené, 100 g sušených húb, 2 cibule, 300 g kyslej kapusty, 200 g zemiakov, 2 litre zeleninového vývaru, 1 lyžička rasce, 1 lyžička červenej papriky, 1 lyžička nového korenia, 50 g sušených sliviek.
Postup:
Sušené huby zalejeme vodou. Cibuľu speníme na oleji, pridáme mletú papriku, kyslú kapustu, na kocky nakrájané zemiaky a rascu. Všetko zalejeme vývarom, pridáme koreniny a namočené huby. Varíme domäkka asi 25 minút. Nakoniec pridáme na malé kocky pokrájané údené Tofu a sušené slivky. Povaríme a dochutíme.
Tradičné LUNTER Tofu nátierky sú na našom trhu vyše 20 rokov
Prvá LUNTER Tofu nátierka bola pripravená v roku 2001 a Slováci ju spoznali pod názvom Francúzska, ktorý nesie dodnes. Za najobľúbenejšiu LUNTER Tofu nátierku je považovaná Tofu Škvarková s plnou chuťou cibuľových škvariek.
Tajomstvo ich úspechu sa okrem skvelej chuti ukrýva v poctivej výrobe a zdravom a kvalitnom zložení. 100 % rastlinné, vyrobené s použitím sóje z povodia Dunaja, bez GMO či práškových náhrad – LUNTER Tofu nátierky sú bohaté na proteíny a obsahujú tiež pre telo dôležitú vlákninu, vitamíny a omega-3 mastné nenasýtené kyseliny.
Využitie LUNTER Tofu nátierok je mimoriadne pestré – na chrumkavom pečive, krekroch či so zeleninou sa hodia na raňajky, desiatu i na večeru. Vyskúšať ich môžete aj na zahustenie polievok, ako náplň do rôznych jedál alebo na upečenie vianočných pagáčov i prípravu zdravých silvestrovských jednohubiek.
Škvarkové LUNTER Tofu pagáče
Suroviny:
3 balenia LUNTER Tofu Škvarková nátierka, 600 ml mlieka, droždie, 3 lyžičky cukru, 30 gramov tuku na pečenie, 1 kilo špaldovej polohrubej múky , 1 lyžica soli
Postup:
Do vlažného mlieka pridáme droždie, cukor a necháme vykysnúť asi 10 minút. Vymiešame múku s tukom a soľ, pridáme kvások a necháme kysnúť ďalších 45 minút. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a natrieme LUNTER Tofu Škvarkovou nátierkou. Cesto preložíme na polovicu, znovu natrieme nátierkou a preložíme. 1 cm hrubé cesto vykrajujeme a pagáčiky ukladáme na plech. Necháme ešte chvíľu vykysnúť, popicháme vidličkou a potrieme mliekom. Pečieme pri 180 °C, 15 – 20 minút.
Tradičné LUNTER Tofu nátierky sú pripravené na okamžitú konzumáciu, čo z nich robí obľúbenú pochúťku pre všetkých, nielen vegánov a vegetariánov.