Keď si cviklu prinesiem zo záhrady, vždy ju najprv uvarím. Mám ju uvarenú aj niekoľko dní v chladničke, a každý deň z nej robím niečo iné.
Dnes teda polievku.

Potrebujeme:
- 4 ks cvikla
- 1 ks cibuľa
- 1 lyž. masla
- 1 šľahačková smotana
- soľ, mleté čierne korenie, rasca drvená, kurkuma alebo kari, lyžička cukru, okyslenie citrónom
Jednoduchý postup:
Na masle do zlatista opražím nakrájanú cibuľu. Pridám na kocky nakrájanú cviklu (tú uvarenú a samozrejme ošúpanú). Zalejeme vodou, pre labužníkov vývarom. Zasypeme koreninkami z horného zoznamu. (Až na ten citrón- ten až úplne na nakoiec).
Keď sa cvikla rozvarí, ponorným mixérom rozmixujeme – na nakoniec prilejeme šľahačkovú smotanu, cukru podľa chuti a zopár tých kvapiek citrónu.
Dobrú zdravú chuť! 🙂
