Polievky Farebná minestrone polievka redakcia 5. apríla 2016 0 Polievka minestrone, talianskeho pôvodu, má toľko podôb a obdôb, čo tak vyskúšať napríklad túto? Potrebujeme: 2 mrkvy Kúsok zeleru 200 g cukiny 150 g zemiakov 1 cibuľa 600 g paradajok 2 strúčiky cesnaku 2 lyžice olivového oleja 1 lyžica paradajkového pretlaku 1 l zeleninového vývaru 50 g cestovín do polievky 120 g bielej fazule (z konzervy) 2 lyžice bieleho vínneho octu Soľ, korenie Postup: Mrkvu, zeler, cukinu a zemiaky obielime a narežeme na kocky. Cibuľu nakrájame na drobno. Paradajky zbavíme šupiek, dužinu nakrájame na kocky. Na oleji opražíme cibuľu a pridáme 1 strúčik vylisovaného cesnaku. Pridáme paradajkový pretlak aj paradajky, restujeme 5 minút. Polovičku paradajkového základu si odložíme nabok. Do druhej polovičky pridáme zeleninový vývar, zemiaky, mrkvu, zeler a privedieme k varu. Prikryté necháme, nech sa pomaly varí asi 15 minút. Potom pridáme cukinu a cestoviny a varíme ešte 6-8 minút. Na záver môžeme pridať ešte jeden prelisovaný strúčik cesnaku. Fazuľu (odkvapkanú) spolu s octom zmiešame s paradajkovým základom, posolíme, pridáme korenie. Prihrejeme a podávame. (Žiadne hodnotenia)Loading... Pridaj komentár Zrušiť odpoveďMeno *
Polievky Farebná minestrone polievka redakcia 5. apríla 2016 0 Polievka minestrone, talianskeho pôvodu, má toľko podôb a obdôb, čo tak vyskúšať napríklad túto? Potrebujeme: 2 mrkvy Kúsok zeleru 200 g cukiny 150 g zemiakov 1 cibuľa 600 g paradajok 2 strúčiky cesnaku 2 lyžice olivového oleja 1 lyžica paradajkového pretlaku 1 l zeleninového vývaru 50 g cestovín do polievky 120 g bielej fazule (z konzervy) 2 lyžice bieleho vínneho octu Soľ, korenie Postup: Mrkvu, zeler, cukinu a zemiaky obielime a narežeme na kocky. Cibuľu nakrájame na drobno. Paradajky zbavíme šupiek, dužinu nakrájame na kocky. Na oleji opražíme cibuľu a pridáme 1 strúčik vylisovaného cesnaku. Pridáme paradajkový pretlak aj paradajky, restujeme 5 minút. Polovičku paradajkového základu si odložíme nabok. Do druhej polovičky pridáme zeleninový vývar, zemiaky, mrkvu, zeler a privedieme k varu. Prikryté necháme, nech sa pomaly varí asi 15 minút. Potom pridáme cukinu a cestoviny a varíme ešte 6-8 minút. Na záver môžeme pridať ešte jeden prelisovaný strúčik cesnaku. Fazuľu (odkvapkanú) spolu s octom zmiešame s paradajkovým základom, posolíme, pridáme korenie. Prihrejeme a podávame. (Žiadne hodnotenia)Loading...