Polievka minestrone, talianskeho pôvodu, má toľko podôb a obdôb, čo tak vyskúšať napríklad túto?

Potrebujeme:
- 2 mrkvy
- Kúsok zeleru
- 200 g cukiny
- 150 g zemiakov
- 1 cibuľa
- 600 g paradajok
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 l zeleninového vývaru
- 50 g cestovín do polievky
- 120 g bielej fazule (z konzervy)
- 2 lyžice bieleho vínneho octu
- Soľ, korenie
Postup:
Mrkvu, zeler, cukinu a zemiaky obielime a narežeme na kocky. Cibuľu nakrájame na drobno. Paradajky zbavíme šupiek, dužinu nakrájame na kocky.
Na oleji opražíme cibuľu a pridáme 1 strúčik vylisovaného cesnaku. Pridáme paradajkový pretlak aj paradajky, restujeme 5 minút.
Polovičku paradajkového základu si odložíme nabok. Do druhej polovičky pridáme zeleninový vývar, zemiaky, mrkvu, zeler a privedieme k varu. Prikryté necháme, nech sa pomaly varí asi 15 minút. Potom pridáme cukinu a cestoviny a varíme ešte 6-8 minút.
Na záver môžeme pridať ešte jeden prelisovaný strúčik cesnaku. Fazuľu (odkvapkanú) spolu s octom zmiešame s paradajkovým základom, posolíme, pridáme korenie. Prihrejeme a podávame.
