Polievky Jemná cuketa so zemiakmi v mlieku Slávka Habrmanová/ food blogerka 0 Potrebujeme: 1 kg cukety, 0,5 kg zemiakov, hlavičku cesnaku, 4 dcl mlieka (1,5 % tuku), provensálske bylinky/petržlenovú vňať, čierne korenie, parmezán alebo iný typ tvrdého syra podľa chuti (asi 200 gramov). Postup: Cuketu a zemiaky nakrájame na kocky, pridáme ošúpaný cesnak nakrájaný na tenké plátky. Potom korenie, bylinky a namiesto vody všetko krátko povaríme v mlieku. Zelenina bude mäkká hneď. Nakoniec posypeme parmezánom a premiešame; pri podávaní môžeme ešte tento skvelý syr nastrúhať aj do taniera. Toto jedlo chutí aj, ak namiesto zemiakov použijete zeler – buľvu. Pozor – bude to mať výraznejšiu chuť. Prípadne tip pre odvážnejších, pridáme lístky šalvie. Vegetariánom by stačilo… Pevne verím, že vegetariánom by toto jedlo stačilo už len s nastrúhaným obľúbeným druhom syra ako napríklad parmezán, prípadne cottage cheese, alebo ak nie ste až tak prísni, pokojne si k tomu pripravte volské oko. Ale nám ostatným jedlo môže poslúžiť ako príloha k chutnému pečenému kuraťu či dusenej rybe. (Žiadne hodnotenia)Loading... Pridaj komentár Zrušiť odpoveďMeno *
Polievky Jemná cuketa so zemiakmi v mlieku Slávka Habrmanová/ food blogerka 0 Potrebujeme: 1 kg cukety, 0,5 kg zemiakov, hlavičku cesnaku, 4 dcl mlieka (1,5 % tuku), provensálske bylinky/petržlenovú vňať, čierne korenie, parmezán alebo iný typ tvrdého syra podľa chuti (asi 200 gramov). Postup: Cuketu a zemiaky nakrájame na kocky, pridáme ošúpaný cesnak nakrájaný na tenké plátky. Potom korenie, bylinky a namiesto vody všetko krátko povaríme v mlieku. Zelenina bude mäkká hneď. Nakoniec posypeme parmezánom a premiešame; pri podávaní môžeme ešte tento skvelý syr nastrúhať aj do taniera. Toto jedlo chutí aj, ak namiesto zemiakov použijete zeler – buľvu. Pozor – bude to mať výraznejšiu chuť. Prípadne tip pre odvážnejších, pridáme lístky šalvie. Vegetariánom by stačilo… Pevne verím, že vegetariánom by toto jedlo stačilo už len s nastrúhaným obľúbeným druhom syra ako napríklad parmezán, prípadne cottage cheese, alebo ak nie ste až tak prísni, pokojne si k tomu pripravte volské oko. Ale nám ostatným jedlo môže poslúžiť ako príloha k chutnému pečenému kuraťu či dusenej rybe. (Žiadne hodnotenia)Loading...