Potrebujeme:
- 500 g šampiňónov,
- 50 g lesných sušených hríbov,
- 1 menšiu cibuľu, 2 strúčiky cesnaku,
- 2 lyžice olivového oleja,
- 2 lyžice polohrubej múky,
- 10 g masla, soľ, čierne korenie,
- 200 ml mlieka,
- petržlenovú vňať.

Postup:
Šampiňóny si nakrájame na menšie kúsky, aj hríby predtým namočené podľa návodu. Udusíme obe suroviny na troche oleja, kde sme predtým smažili cibuľu a cesnak, dochutíme.
Zvlášť v hrnci si urobíme zápražku z múky a masla, zriedime vodou (alebo ak chcete vývarom), dochutíme.
Spojíme s hríbovou zmesou a pridáme mlieko, nakoniec petržlenovú vňať. Ešte chvíľu povaríme.
Môžeme krátko tiež povariť s bobkovým listom a novým korením (je to vynikajúce a stačí naozaj krátko).
