Krémová polievka z bielej špargle so sušeným bio žĺtkom

Potrebujeme:
- Biela špargľa 0,4 kg
- Cibuľa 0,2 kg
- Cesnak – 3 strúčiky
- Zeleninový vývar na zaliatie
- Soľ, Korenie
- Cukor hnedý kryštál
- Citrónová šťava
- Smotana na šľahanie
- Maslo
- Zemiaky 0,2 kg
Cibuľu orestujeme na masle do sklovita, pridáme pretlačený cesnak a nakrájané zemiaky. Poriadne skaramelizujeme a zalejeme vývarom, privedieme k varu, stiahneme teplotu a pomaly varíme, kým nebudú zemiaky mäkké. Potom pridáme nakrájanú špargľu (konce zrežeme) a chvíľku ešte povaríme. Všetko rozmixujeme do hladka, počas mixovania pridávame smotanu a nakoniec dokončíme kockou studeného masla.
