Shutterstock
Potrebujeme:
200 g kuracích pŕs,
zeleninu: 50 g hrášku, 100 g karfiolu a 100 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen),
50 g šampiňónov,
muškátový oriešok, soľ, korenie,
40 g masla,
20 g múky,
1 žĺtok,
2 PL kyslej smotany,
citrónová šťava,
kurací vývar alebo kocka kuracieho bujónu,
petržlenová vňať
Postup:
1. Kuracie mäso a koreňovú zeleninu narežeme na menšie kúsky.
2. Na zohriatom masle rýchlo opražíme najprv mäso, potom zeleninu.
3. Pridáme hrášok, karfiol, trošku posolíme, poprášime múkou, zalejeme vývarom alebo vodou (vtedy pridáme kocku kuracieho bujónu) a necháme pomaly variť.
4. Na štipke masla udusíme šampiňóny, posolíme, vmiešame do polievky. Pridáme korenie, nastrúhaný muškátový oriešok a celkom na koniec vmiešame žĺtok rozmiešaný v kyslej smotane a nasekanú petržlenovú vňať.
Podľa chuti môžeme pridať trochu citrónovej šťavy.
Dobrú chuť.
Loading...
Polievky sú super
PODkultúra je výraz pre kultúry rôznych krajín v rôznych veciach
Tancom spevom
Zajtra bude čiastočne zatmenie slnka to sa zobrazuje aj rôzne graficky
V atmosfére okolo Slnka obieha Zem okolo Zeme a Mesiac tie su vzhľadom na Slnko vzájomne v určitej polohe zakrývajú sa aj
Hovorovo zmuri jedným okom prizmurene oko
To sa rôzne graficky zobrazuje deskriptivne
Televízia vzhladom na tekvicovu sezónu niečo pekne treba viac krajsieho
Tekvica vydlabana v rôznych podobach
Tak sa mysli podkultura
Navyse ostrovčeky pri cestách nemajú mat tam vysadené veľa stromov
Lebo treba tam vidno aby sa dalo vyhnut
Október od 18 hodiny západ slnka až po koniec októbra tam už je západ slnka o 16 hodiny