
Potrebujeme:
- 40 dkg čerstvého špenátu
- Pol červenej cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- Voda
- Soľ, korenie
- 1 lyžica olivového oleja
- Podľa chuti: smotana na varenie
Príprava:
Do hrnca dáme olivový olej a nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď chytí farbu, pridáme špenát a cesnak. Chvíľku restujeme, potom zalejeme vodou a varíme 10 minút. Odstavíme, zmixujeme, vrátime naspäť na varič.
Ak je polievka príliš hustá, pridáme vodu, ak riedka, pridáme lyžicu škrobovej múčky rozmiešanej vo vode. Pridáme soľ, korenie, čerstvú petržlenovú vňať, podľa chuti smotanu na varenie. Varíme niekoľko minút a polievka je hotová.
Ak chceme hustejšiu polievku, zvlášť si uvaríme zemiak na kocky v slanej vode pridáme do polievky ešte pred mixovaním. Takto budeme mať polievku zahustenú bez štipky múky.
