Polievky Zelená špargľová polievka redakcia 14. júla 2016 0 Ingimage Potrebujeme: Menšiu viazaničku zelenej špargle (10 kúskov) 2 stredne veľké zemiaky Cibuľa 3 PL múky 1,5 l vody 200 ml smotany na varenie Soľ, korenie, petržlenová vňať Príprava: Špargliam odrežeme drevnatú časť. Zbytok mäkkej časti uvaríme v troche vody, do ktorej dáme lyžičku soli a cukru. Povaríme 10 minút, aby sme z nich dostali horkosť. Scedíme. Na troške oleja alebo masla opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme múku, premiešame, pridáme vodu, korenie, zemiaky narezané na menšie kocky a uvarené špargle. Varíme, kým nezmäknú zemiaky. Potom zeleninu zmixujeme na hladký krém, pridáme smotanu na varenie. Dochutíme podľa potreby, ak je polievka príliš hustá, pridáme trochu vody a krátko povaríme. Posypeme na drobno nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s opekanými kúskami chleba. »»» Ďalšie recepty so špargľou (Žiadne hodnotenia)Loading... Pridaj komentár Zrušiť odpoveďMeno *
Polievky Zelená špargľová polievka redakcia 14. júla 2016 0 Ingimage Potrebujeme: Menšiu viazaničku zelenej špargle (10 kúskov) 2 stredne veľké zemiaky Cibuľa 3 PL múky 1,5 l vody 200 ml smotany na varenie Soľ, korenie, petržlenová vňať Príprava: Špargliam odrežeme drevnatú časť. Zbytok mäkkej časti uvaríme v troche vody, do ktorej dáme lyžičku soli a cukru. Povaríme 10 minút, aby sme z nich dostali horkosť. Scedíme. Na troške oleja alebo masla opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme múku, premiešame, pridáme vodu, korenie, zemiaky narezané na menšie kocky a uvarené špargle. Varíme, kým nezmäknú zemiaky. Potom zeleninu zmixujeme na hladký krém, pridáme smotanu na varenie. Dochutíme podľa potreby, ak je polievka príliš hustá, pridáme trochu vody a krátko povaríme. Posypeme na drobno nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s opekanými kúskami chleba. »»» Ďalšie recepty so špargľou (Žiadne hodnotenia)Loading...