Chuť a vôňa Stredomoria aj vo vašej kuchyni? Vyskúšajte jednoduchý recept na bruschettu.
![](https://rodinka.sk/wp-content/uploads/2024/01/1958b86d19.jpg)
Potrebujete:
- bageta (plátky chleba),
- 30 ml olivového oleja,
- 1 balenie Podravka krájaných paradajok (390 g),
- 50 g rukoly,
- 3 konzervy Eva jadranských sardiniek v rastlinnom oleji (3 x 115 g),
- 3 čajové lyžičky kapár,
- 3 strúčiky cesnaku,
- petržlenová vňať,
- soľ,
- čierne korenie
Ako na to?
Bagetu nakrájame na plátky a jemne osmažíme. Pokvapkáme olivovým olejom. Pridáme 2 lyžičky krájaných paradajok, 2-3 lístky rukoly a sardinky. Pridáme niekoľko kapár a polejeme zmesou z nasekanej petržlenovej vňate, prelisovaného cesnaku a olivového oleja. Ochutíme soľou a korením.
Dobrú chuť!
![](https://rodinka.sk/wp-content/uploads/2024/01/working.gif)