Odborníci na výživu a lekári odporúčajú dať si aspoň jedenkrát do týždňa jedlo z rýb. A u detí to platí dvojnásobne. Ryby totiž obsahujú kombináciu živín, aké iná strava neponúka.

Druhov rýb a receptov z nich existuje veľmi veľa. Dnes sme pre vás vybrali dve originálne kombinácie, ktoré ste ešte možno nevyskúšali.
Tilapia v cuketovej kruste s cestovinami penne
Väčšina z tých, ktorí už vyskúšali exotickejšiu tilapiu, si ju hneď obľúbila vďaka tomu, že táto ryba nemá výrazne rybaciu chuť a veľa kostí.
Má nízkokalorické mäso, ktoré obsahuje vysoký podiel vitamínu B, D a horčíka a je zdrojom zdravých bielkovín. Tilapia je mimoriadne nenáročná na prípravu. Upečenú ju máte raz-dva. Pripravte ju svojej rodinke originálne – v cuketovej kruste s cestovinami penne v paradajkovo-bazalkovej omáčke.

Na prípravu piatich porcií potrebujete:
- filety z tilapie Exklusiv Radoma (700 g),
- 2 ks cukety,
- 2 vajcia,
- 2 pol. lyžice solamylu,
- petržlenová vňať,
- 3 strúčiky cesnaku,
- 2 ks cibule,
- 500g cestoviny penne,
- 100g cherry paradajky,
- bazalka, olivový olej, soľ, korenie
Postup prípravy si môžete pozrieť v tomto videu:
Filet zo zubáča podávaný so zeleninovým cous-cous
Zubáč je u fajnšmekrov vyhlásený za kráľa medzi sladkovodnými rybami. Mäso zo zubáča je ľahké a diétne, má mimoriadne vysoký obsah vitamínu D. Je to dravá ryba, a tie sú považované za najzdravšie. Vyskúšajte recept na netradičnú a mimoriadne zdravú kombináciu zubáča so zeleninovým cous-cous.
Na prípravu piatich porcií potrebujete:

- filety zo zubáča Exklusiv Radoma (700 g),
- 500g cous-cous,
- 1 cuketu, 2 mrkvy,
- 1 cibuľu alebo šalotku,
- 0,5 l zeleninového vývaru,
- 1 dcl olivového oleja,
- 2 strúčiky cesnaku, pažítku, petržlenovú vňať,
- cherry paradajky, citrón, soľ, biele mleté korenie
Postup prípravy si môžete pozrieť v tomto videu:
Ak hľadáte pre vaše recepty kvalitné a cenovo výhodné mrazené ryby, ich široký sortiment ponúka Ryba Žilina, ktorá patrí medzi našich najväčších distribútorov mrazených morských a sladkovodných rýb. V obchodoch ich nájdete pod značkami Radoma a Frodo. Či už hľadáte mäso z tilapie, zubáča, tresky, ostrieža, lososa či kapra, prehľad produktov nájdete na stránke www.rybazilina.sk.
