Pripravte deťom ryby, ktoré ste ešte možno nevyskúšali

Tomáš Turčan 0

Odborníci na výživu a lekári odporúčajú dať si aspoň jedenkrát do týždňa jedlo z rýb. A u detí to platí dvojnásobne. Ryby totiž obsahujú kombináciu živín, aké iná strava neponúka.

Druhov rýb a receptov z nich existuje veľmi veľa. Dnes sme pre vás vybrali dve originálne kombinácie, ktoré ste ešte možno nevyskúšali. 

Tilapia v cuketovej kruste s cestovinami penne

Väčšina z tých, ktorí už vyskúšali exotickejšiu tilapiu, si ju hneď obľúbila vďaka tomu, že táto ryba nemá výrazne rybaciu chuť a veľa kostí.

Má nízkokalorické mäso, ktoré obsahuje vysoký podiel vitamínu B, D a horčíka a je zdrojom zdravých bielkovín. Tilapia je mimoriadne nenáročná na prípravu. Upečenú ju máte raz-dva. Pripravte ju svojej rodinke originálne – v cuketovej kruste s cestovinami penne v paradajkovo-bazalkovej omáčke.

Na prípravu piatich porcií potrebujete: 

  • filety z tilapie Exklusiv Radoma (700 g),
  • 2 ks cukety,
  • 2 vajcia,
  • 2 pol. lyžice solamylu,
  • petržlenová vňať,
  • 3 strúčiky cesnaku,
  • 2 ks cibule,
  • 500g cestoviny penne,
  • 100g cherry paradajky,
  • bazalka, olivový olej, soľ, korenie 

Postup prípravy si môžete pozrieť v tomto videu:

Filet zo zubáča podávaný so zeleninovým cous-cous

Zubáč je u fajnšmekrov vyhlásený za kráľa medzi sladkovodnými rybami. Mäso zo zubáča je ľahké a diétne, má mimoriadne vysoký obsah vitamínu D. Je to dravá ryba, a tie sú považované za najzdravšie. Vyskúšajte recept na netradičnú a mimoriadne zdravú kombináciu zubáča so zeleninovým cous-cous.

Na prípravu piatich porcií potrebujete:

  • filety zo zubáča Exklusiv Radoma (700 g),
  • 500g cous-cous,
  • 1 cuketu, 2 mrkvy,
  • 1 cibuľu alebo šalotku,
  • 0,5 l zeleninového vývaru,
  • 1 dcl olivového oleja,
  • 2 strúčiky cesnaku, pažítku, petržlenovú vňať,
  • cherry paradajky, citrón, soľ, biele mleté korenie

Postup prípravy si môžete pozrieť v tomto videu:

Ak hľadáte pre vaše recepty kvalitné a cenovo výhodné mrazené ryby, ich široký sortiment ponúka Ryba Žilina, ktorá patrí medzi našich najväčších distribútorov mrazených morských a sladkovodných rýb. V obchodoch ich nájdete pod značkami Radoma a Frodo. Či už hľadáte mäso z tilapie, zubáča, tresky, ostrieža, lososa či kapra, prehľad produktov nájdete na stránke www.rybazilina.sk.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...
Author image

Tomáš Turčan

Rád píšem. Tvorím texty na témy, ktoré považujem za zmysluplné a (verím) praktické aj pre tých, čo si ich prečítajú. Venujem sa hlavne oblastiam, ktoré súvisia so zdravo prežívaným rodinným životom. V práci je mojou doménou marketingová komunikácia.

články autora...

Pridaj komentár