Zavárame Jahodový alebo malinový sirup Petronela Sadloňová 3. júna 2015 0 Potrebujeme: 1 kg jahôd (alebo malín) ½ l vody 1 kg Korunného cukru na prípravu sirupu z bobuľového a kôstkového ovocia Postup: Jahody umyjeme, dáme do hrnca s vodou a necháme 5-10 minút povariť. Vychladnutú jahodovú hmotu zmiešame s cukrom na prípravu sirupu a necháme cez noc v chlade. Šťavu vylisujeme a precedíme cez jemné sitko alebo plátno. Sirup uvedieme do varu, necháme 3 minúty variť, nalejeme do sterilných fliaš, dobre uzavrieme a necháme v chlade. Riedime v pomere 1:6 (1 diel sirupu na 6 dielov vody). Po otvorení skladujeme v chladničke a rýchlo spotrebujeme. (3 hlasov, priemerne: 4,00 z 5)Loading... Pridaj komentár Zrušiť odpoveďMeno *
Zavárame Jahodový alebo malinový sirup Petronela Sadloňová 3. júna 2015 0 Potrebujeme: 1 kg jahôd (alebo malín) ½ l vody 1 kg Korunného cukru na prípravu sirupu z bobuľového a kôstkového ovocia Postup: Jahody umyjeme, dáme do hrnca s vodou a necháme 5-10 minút povariť. Vychladnutú jahodovú hmotu zmiešame s cukrom na prípravu sirupu a necháme cez noc v chlade. Šťavu vylisujeme a precedíme cez jemné sitko alebo plátno. Sirup uvedieme do varu, necháme 3 minúty variť, nalejeme do sterilných fliaš, dobre uzavrieme a necháme v chlade. Riedime v pomere 1:6 (1 diel sirupu na 6 dielov vody). Po otvorení skladujeme v chladničke a rýchlo spotrebujeme. (3 hlasov, priemerne: 4,00 z 5)Loading...