Tento recept pripravíte ľahko a rýchlo, vystačí asi na 3 poháre à 350 ml.
Na višňový džem potrebujete:

Prísady:
- 900g odkôstkovaných višní
- 40 ml slivovice
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr.Oetker
Príprava:
Na prípravu džemu 2/3 višní ponorným mixérom rozmixujeme a zvyšok nakrájame na polovice. Vložíme do väčšieho hrnca, pridáme slivovicu, vanilkový cukor a dobre premiešame s želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte 2 zarovnané KL kyseliny citrónovej.
Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkami, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
TIP: Miesto slivovice môžeme použiť ríbezľovú šťavu.
