Ingimage Postup:
Jogurtový dip si pripravíme tak, že v menšej miske pomiešame jogurt, nadrobno posekanú mätu, citrónovú šťavu, olej, med, nadrobno nasekaný cesnak. Posolíme, okoreníme, misku zatvoríme a dáme do chladničky.
Placky si pripravíme takto:
1. nahrubo nastrúhame cukinu, zemiak a cibuľu. Zmes dáme do cedidla, posypeme soľou a necháme, aby zelenina pustila šťavu (cca 30 minút).
2. Vajíčka pomiešame s nadrobno nasekaným cesnakom, rascou, petržlenovou vňaťou, mätou. Zmes posolíme a okoreníme.
3. Cukinovú zmes omotáme do papierového obrúska, aby sme dostali preč aj zbytok tekutiny a potom zeleninu pridáme k vajíčkam. Posypeme múkou, do ktorej sme dali prášok do pečiva a všetko premiešame.
4. Vo väčšej panvici zohrejeme olej. Zoberieme lyžicu zmesi, dáme do oleja, sploštíme lyžicou alebo varechou do tvaru placky. Pražíme, kým nebudú mať zlatohnedú farbu. Približne 3 minúty z každej strany.
5. Hotové placky dáme na papierový obrúsok, ktorý vpije prebytok masti. Placky podávame s vychladeným jogurtovým dipom, do ktorého sme krátko pred servírovaním pridali olivový olej.
Loading...