Zeleninové jedlá Jedinečné zelené rizoto s parmezánom Slávka Habrmanová / food blogerka 0 Potrebujeme: 300 gramov špenátu 500 gramov guľatej ryže, 3 lyžice olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku, 100 gramov parmezánu, 50 gramov masla, strednú cibuľu, soľ, 1,5 dcl bieleho vína, trochu bieleho korenia, muškátový oriešok Foto: Ingimage.com Postup: Ako základ rizota smažíme na kocky nasekanú cibuľu na oleji. Pridáme prepláchnutú ryžu. Je dobré ju tiež krátko posmažiť s už takmer zlatistou cibuľou, naberie od nej chuť. Zalejeme vínom, zamiešame špenát a dochutíme nastrúhaným cesnakom. Rovnako tak ešte primiešame korenie a nastrúhame kúsok z muškátového orieška. S ním veľmi opatrne, môže prebíjať chuť ostatného. Prikryjeme pokrievkou a dusíme. Keď je ryža mäkká (trvá to asi 10-15 minút) primiešame parmezán a maslo. Obe tie skvelé prísady krásne zvláčnia a zjemnia naše rizoto. Má byť krémové a spojené; ak vám zostávajú zrniečka ryže zvlášť, niekde sa stala chyba. Na vrch ešte nastrúhame parmezán, buď už do taniera alebo môžeme podávať s parmezánovými plackami: kôpky nastrúhaného parmezánu nakrátko opečené na suchej panvici: syr sa roztopí a potom krásne pripečie. Obracať nemusíte. Je to inšpiratívna vychytávka, ktorou určite očaríte svoju rodinu alebo hostí. Pokiaľ trváte na mäse, hodia sa k tomu kuracie steaky (z kuracích pŕs, dochutené len soľou, čiernym korením, prípadne aj červená mletá paprika a nové korenie). Ale toto jedinečné, neskutočne zelené rizoto je vynikajúce aj ako samostatné jedlo. Prípadne s volským okom. (2 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)Loading... Pridaj komentár Zrušiť odpoveďMeno *
Zeleninové jedlá Jedinečné zelené rizoto s parmezánom Slávka Habrmanová / food blogerka 0 Potrebujeme: 300 gramov špenátu 500 gramov guľatej ryže, 3 lyžice olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku, 100 gramov parmezánu, 50 gramov masla, strednú cibuľu, soľ, 1,5 dcl bieleho vína, trochu bieleho korenia, muškátový oriešok Foto: Ingimage.com Postup: Ako základ rizota smažíme na kocky nasekanú cibuľu na oleji. Pridáme prepláchnutú ryžu. Je dobré ju tiež krátko posmažiť s už takmer zlatistou cibuľou, naberie od nej chuť. Zalejeme vínom, zamiešame špenát a dochutíme nastrúhaným cesnakom. Rovnako tak ešte primiešame korenie a nastrúhame kúsok z muškátového orieška. S ním veľmi opatrne, môže prebíjať chuť ostatného. Prikryjeme pokrievkou a dusíme. Keď je ryža mäkká (trvá to asi 10-15 minút) primiešame parmezán a maslo. Obe tie skvelé prísady krásne zvláčnia a zjemnia naše rizoto. Má byť krémové a spojené; ak vám zostávajú zrniečka ryže zvlášť, niekde sa stala chyba. Na vrch ešte nastrúhame parmezán, buď už do taniera alebo môžeme podávať s parmezánovými plackami: kôpky nastrúhaného parmezánu nakrátko opečené na suchej panvici: syr sa roztopí a potom krásne pripečie. Obracať nemusíte. Je to inšpiratívna vychytávka, ktorou určite očaríte svoju rodinu alebo hostí. Pokiaľ trváte na mäse, hodia sa k tomu kuracie steaky (z kuracích pŕs, dochutené len soľou, čiernym korením, prípadne aj červená mletá paprika a nové korenie). Ale toto jedinečné, neskutočne zelené rizoto je vynikajúce aj ako samostatné jedlo. Prípadne s volským okom. (2 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)Loading...