Perfektný kapustový mliekový prívarok s mäsom alebo bez

Slávka Habrmanová/ food blogerka 0

Potrebujme:

  • hlávkovú kapustu menšiu,
  • 0,5 l mlieka  (1,5 % tuku),
  • hladkú múku – asi 2 lyžice, 
  • 100 gramov masla,
  • strednú cibuľu,
  • soľ,
  • bobkový list, nové korenie, čierne korenie celé. 

Postup: 

V osolenej vode uvaríme kapustu nakrájanú na tenké prúžky, pridáme korenia. Tie môžeme po uvarení vybrať, svoju službu už spravili.

Polievku zahustíme zápražkou, ktorú si pripravíme tak, že múku posmažíme do hneda na masle a riedime mliekom.

Spojíme s uvarenou kapustou a ešte podľa potreby pridáme mlieko. Veľmi dobre to chutí ako polievka v redšej verzii. 

Alebo prívarok? 

Alebo dajte viac múky a snažte sa kapustu poriadne zahustiť, vznikne vám prívarok vhodný ako druhý chod. Potom už len poduste na cibuľke a červenej mletej paprike na kocky nakrájané bravčové mäso a máte hotovo. Alebo jedzte s klasickou fašírkou.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 1,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár