Tento recept som vydrankala od kamarátky Barborky, preživšej v Nemecku, ktorá ho zase vymámila od svojho bavorského suseda. Takže takto si pod chvíľou tí Nemci popri makaní na dobrých číslach HDP plnia svoje tekvice.
Budete potrebovať: asi 600 g tekvica hókkaido, 200g mletého mäsa (zmes hovädzieho a bravčového), 1 pór, 1 paradajka, viazanička nasekanej petržlenovej vňate, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL rajčinového pretlaku, 2 PL créme fraiche, 100g syru feta, kajenské korenie, soľ, maslo Postup: Tekvicu umyjeme (nešúpeme), vršok odkrojíme a odstránime jadierka. Dužinu ešte vydlabeme na hrúbku 1 cm. Vydlabanú tekvicu aj s vrchnákom dáme piecť vo vymastenom pekáčiku v predhriatej rúre 15 minút na 180°C.
Medzitým nakrájame nadrobno pór, rajčinu, dužinu z tekvice a cesnak. Na masle opečieme najprv mäso s dužinou, potom pridáme zeleninu a pretlak, a za stáleho miešania opekáme ešte 5 minút. Primiešame korenie, soľ, petržlenovú vňať a créme fraiche a odstavíme.
Tekvicu vyberieme z rúry, naplníme zmesou a navrch poukladáme fetu nakrájanú na kocky. Tekvicu prikryjeme odrezaným vrškom a dáme ešte na 20 minút zapiecť. Podávame s nasucho opraženými tekvicovými jadierkami a trošku poliate tekvicový
Viac tekvicových receptov? TU
Loading...