Zeleninové jedlá Zemiakový majonézový šalát s chrenom Natália Horváthová 2. apríla 2018 0 Zemiakový šalát s chrenom 500 g uvarených šalátových zemiakov 2 menšie uvarené červené repy 200 g rukoly 2 zväzky reďkoviek hrsť sekanej pažítky 8 prepeličích vajíčok 1 lyžica strúhaného chrenu kôra z jedného citróna čerstvo mleté čierne korenie Dressing: 4 lyžice majolenky 1 polievková lyžica kryštálového cukru šťava z jedného veľkého citróna soľ podľa chuti 1 lyžica plnotučnej horčice 2 lyžice strúhaného chrenu Vsetky ingrediencie na dressing vložíme do nádoby a rozmixujeme ponorným mixérom. Chuť je intenzívna sladko-kyslo-slano-pálivá. Prepeličie vajíčka vložíme do studenej vody a varíme 4 minúty. Po uvarení ihneď schladíme studenou vodou. Potom vajíčka olúpeme a rozdelíme na polovice. Reďkovku nakrájame na tenučké plátky, vložíme do ľadovej vody a necháme napučať. Ošúpané studené zemiaky aj ošúpanú repu nakrájame na malé mesiačiky. Na tanier naaranžujeme rukolu, na ňu zemiaky, repu, polovičky vajíčok, reďkovku. Posypeme strúhanou citrónovou kôrou, strúhaným chrenom. Postriekame dressingom a ozdobíme nahrubo mletým čiernym korením. (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)Loading... Pridaj komentár Zrušiť odpoveďMeno *
Zeleninové jedlá Zemiakový majonézový šalát s chrenom Natália Horváthová 2. apríla 2018 0 Zemiakový šalát s chrenom 500 g uvarených šalátových zemiakov 2 menšie uvarené červené repy 200 g rukoly 2 zväzky reďkoviek hrsť sekanej pažítky 8 prepeličích vajíčok 1 lyžica strúhaného chrenu kôra z jedného citróna čerstvo mleté čierne korenie Dressing: 4 lyžice majolenky 1 polievková lyžica kryštálového cukru šťava z jedného veľkého citróna soľ podľa chuti 1 lyžica plnotučnej horčice 2 lyžice strúhaného chrenu Vsetky ingrediencie na dressing vložíme do nádoby a rozmixujeme ponorným mixérom. Chuť je intenzívna sladko-kyslo-slano-pálivá. Prepeličie vajíčka vložíme do studenej vody a varíme 4 minúty. Po uvarení ihneď schladíme studenou vodou. Potom vajíčka olúpeme a rozdelíme na polovice. Reďkovku nakrájame na tenučké plátky, vložíme do ľadovej vody a necháme napučať. Ošúpané studené zemiaky aj ošúpanú repu nakrájame na malé mesiačiky. Na tanier naaranžujeme rukolu, na ňu zemiaky, repu, polovičky vajíčok, reďkovku. Posypeme strúhanou citrónovou kôrou, strúhaným chrenom. Postriekame dressingom a ozdobíme nahrubo mletým čiernym korením. (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)Loading...