McDonald’s Cup sa opäť vracia do škôl, a dokonca s novinkou

PR 0

Najväčší školský futbalový turnaj McDonald’s Cup je po dlhších „pandemických prázdninách“ naspäť a navyše ešte vo väčšom štýle.

Organizátori veria, že sa dočkáme záveru ročníka aj so stovkami úspešne odohraných turnajov a tešia sa na to, že sa s malými futbalistami a futbalistkami opäť stretnú na zelených trávnikoch.

Registrácia škôl sa uskutočnila v priebehu septembra a dnes máme prihlásených 682 základných škôl z celého Slovenska,“ hovorí Lucia Poláčeková, PR supervízorka pre McDonald’s na Slovensku.

V 23. ročníku McDonald’s Cupu zabojujú o titul Majstra Slovenska.

McDonald’s Cup SK – Infografika

Pod patronátom Róberta Boženíka a Márie Korenčiovej

McDonald’s Cup oficiálne vyhlásilo pre aktuálny školský rok 2021/22 Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v spolupráci so Slovenským futbalovým zväzom a hlavným partnerom, spoločnosťou McDonald’s.

Patronát si v novom ročníku rozdelia po prvýkrát dve známe futbalové tváre – Róbert Boženík, ktorý prebral žezlo patróna po Marekovi Hamšíkovi a brankárka Mária Korenčiová, hráči slovenskej mužskej a ženskej futbalovej A reprezentácie.

Šport ako taký, a špeciálne futbal, bol neoddeliteľnou súčasťou môjho detstva. Každý jeden turnaj či školská súťaž bola nezabudnuteľným zážitkom. McDonald’s Cup je bezpochyby už dlhé roky jedným z nich. Som preto rada, že sa môžem stať jeho súčasťou,“ hovorí Mária Korenčiová, ktorá za rok 2020 získala ocenenie Futbalistka roka.

Mária ako dieťa začínala hrať futbal v chlapčenských družstvách, jej láska k futbalu a obrovská chuť a snaha priniesli ovocie, dnes je úspešnou hráčkou talianskeho klubu AC Miláno.

Budem šťastná, ak aj s mojou pomocou, budú na Slovensku vyrastať nové dievčenské a ženské futbalové talenty, s ambíciou presadiť sa aj v reprezentačných výberoch, ale hlavne s láskou k futbalu a športu,“ dodáva na záver.

O McDonald´s Cup

McDonald’s Cup je postupový turnaj s jednoduchým mechanizmom: jednotlivé futbalové družstvá odohrávajú vlastné školské kolá, ďalej postupujú cez kvalifikačné kolá do okresných, prípadne regionálne, kôl. Víťazi okresov sa stretnú v ôsmich krajských kolách.

Vyvrcholením McDonald’s Cup-u je Finále – Majstrovstvá Slovenska, kde sa rozhodne o absolútnom víťazovi turnaja. Noví malí majstri Slovenska každoročne získajú atraktívnu hlavnú cenu, napr. zahraničný výlet spojený so zaujímavým futbalovým zápasom.

McDonald’s Cup je dlhoročne súčasťou Grassroots programu Slovenského futbalového zväzu.

Verím, že v 23. ročníku McDonald’s Cupu opäť nadviažeme na úspešné ročníky, v ktorom sa do súťaže zapojilo množstvo účastníkov a z projektu nám vyrástlo viacero reprezentantov – futbalistov a futbalistiek šíriacich dobré meno slovenského futbalu,“ hovorí Peter Palenčík, generálny sekretár SFZ.

Želám všetkým účastníkom 23. ročníka McDonald’s Cupu, aby si odniesli množstvo športových zážitkov, hrali v duchu fair-play a vyhrať síce môže len jeden tím, ale víťazom sú vlastne všetky deti, ktoré sa v tejto dobe pandémie COVID-19 a dobe ponúkajúcej veľa iných virtuálnych možností trávenia voľného času, pravidelne venujú športu a futbalu zvlášť.

Zároveň by som chcel poďakovať všetkým organizátorom turnajov za ich nezištnú prácu a zaželať im veľa chuti a entuziazmu pri organizovaní ďalších ročníkov.“

McDonald’s Cup SK – Infografika

Novinka: športový krúžok pre deti Po škole s McDonald’s Cupom

Ďalšou novinkou 23. ročníka bude spustenie pilotného projektu školského športového krúžku Po škole s McDonald’s Cupom:

Radi by sme základným školám, ktoré do turnaja prihlásili svoje tímy, ponúkli možnosť zapojiť sa do nášho nového projektu.

Po škole s McDonald’s Cupom bude športovo- futbalový krúžok, do ktorého sa môžu triedy, či jednotlivci  zapojiť aj po vyučovaní. Je to príležitosť pre školy, ktoré napríklad nepostúpia v hracích kolách ďalej, aby sa športu a futbalu venovali ďalej počas celého školského roka.

 V pilotnom ročníku počítame so zapojením 30 škôl z troch krajov Slovenska a podľa aktuálnej situácie by sme radi spoločne s učiteľmi krúžok pravidelne organizovali,“ hovorí L. Poláčeková z McDonald’s na Slovensku a dodáva:

Pre zapojené školy do McDonald’s Cupu sme pripravili hodnotné športové darčeky, ktoré im aj doručíme. Pre tých, ktorí sa  turnajov nezúčastnia, no chcú s nami trénovať,  môžu využívať seriál online tréningových videí na našej webstránke. V tomto ročníku sa tešíme na  nové zážitky, priateľstvá a samozrejme nových majstrov Slovenska.“

McDonald’s Cup SK – Infografika

Viac sa o turnaji dozviete na www.mcdonaldscup.sk a aj na FCB www.facebook.com/mcdcupsk.

Na webovom portáli školského športu si môžete pozrieť zoznam prihlásených škôl do 23. ročníka McDonald’s Cupu www.skolskysport.sk/sutaz/mcdonaldcup.

Školy aj hracie kolá si viete vyselektovať podľa krajov Slovenska. Hracie kolá sa budú odohrávať podľa priloženého harmonogramu turnaja, ktorý taktiež nájdete v prílohách.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...