Zábavné a kreatívne aktivity, ktoré môžete robiť s deťmi počas jarných prázdnin

PR 0

Jarné prázdniny sú ideálnym obdobím na to, aby ste strávili kvalitný čas so svojimi deťmi a spoločne si užili zábavné aktivity. Prečítajte si náš článok a inšpirujte sa našim výberom aktivít, vďaka ktorým si vytvoríte so svojimi deťmi nezabudnuteľné spomienky.

Zdroj: pexels.com

Navštívte s deťmi zábavný park

Jarné prázdniny sú skvelou možnosťou na celodennú návštevu zábavného parku. Zábavné kolotoče, hracie plochy zaručene spríjemnia vašim deťom deň. Ak vám vyjde počasie, tak práve zábavné parky sú miestom, kde sa môžu deti vyblázniť, zažiť adrenalínové jazdy a užiť si nádherný deň vonku. Navštíviť môžete napríklad Prater vo Viedni či Energylandiu v Zatore.

Pamätajte, že ak sa vyberiete na dlhšiu cestu autom, tak je potrebné myslieť na poistenie auta. Na cestách nikdy neviete čo sa môže stať a vďaka poisteniu, môžete predísť rôznym nepríjemnostiam. 

Vyberte sa do zoologickej záhrady

Ak majú vaše deti radi zvieratká, zoologická záhrada je skvelým miestom pre rodinný výlet. Deti môžu objavovať fascinujúci svet zvierat z rôznych častí sveta a mnohé zoologické záhrady ponúkajú aj predstavenia. Pri plánovaní návštevy si vyberte taký čas, kedy sa konajú aj interaktívne ukážky alebo prebieha kŕmenie, ktoré určite vaše ratolesti očarí. Za návštevu určite stojí zoologická záhrada v Bratislave či Bojniciach, ale dobrou voľbou je tá vo Viedni, ktorá patrí k najstarším v Európe. 

Vydajte sa s deťmi na hrad

Pre dobrodruhov a milovníkov histórie je návšteva hradu výbornou voľbou. Deti si návštevu užijú, pretože sa môžu hrať, že sú rytieri alebo princezné. Vy si zase môžete užiť prehliadku, počas ktorej sa dozviete viac o histórii daného miesta. Na Slovensku máte na výber veľa zámkov, preto sa určite nebojte, že by ste nemali, kde ísť. Vybrať si môžete Bojnický zámok, Trenčiansky, Oravský ale aj Spišský hrad, ktorý je zapísaný na zozname UNESCO.

Zdroj: pexels.com

Skúste cyklistiku, prechádzku či turistiku

Ak už nie je sneh a vy preferujete aktivity v prírode, cyklistika alebo turistika sú skvelým spôsobom, ako stráviť deň vonku. Prechádzky v prírode alebo cyklo výlety môžu byť nielen fyzicky aktívnym spôsobom trávenia času, ale aj príležitosťou na objavovanie skrytých miest.

Aj turistika s deťmi počas jarných prázdnin môže byť nielen zábavná, ale aj vzdelávajúcia. Bežte s deťmi do prírody, vybrať si môžete výlet na Muránsku planinu, Žiarsku dolinu či Kvačiansku dolinu.

Vyskúšajte indoorové aktivity

Ak nechcete prázdniny tráviť vonku, alebo je škaredé počasie nezúfajte. Existuje množstvo indoorových aktivít, ktoré udržia deti ale aj vás zaneprázdnených. Navštíviť môžete aquapark, jumping arénu, lezecké steny, bowling, kino či interaktívne múzeá. Za návštevu stojí Tricklandia, kde sa deti môžu zábavne učiť o optických trikoch, fyzikálnych javoch a vede prostredníctvom rôznych expozícií a aktivít.

Užite si lyžovačku v horách

Pre rodiny, ktoré túžia po zimnom dobrodružstve je lyžovačka v horách skvelou voľbou. Navštíviť môžete lyžiarske stredisko v Jasnej, Tatranskej Lomnici či Kubínsku hoľu. S menšími deťmi si môžete zase zimné počasie počas prázdnin užiť tak, že budete spolu stavať snehuliakov či sánkovať sa. 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár