Ženy ženám: Nech dieťa môže zostať s mamou

ts 0

Vedeli ste o tom, že na Slovensku je až 30% rodín ohrozených chudobou? Ide najmä o slobodné matky s deťmi, ktoré sa dostali do kritickej finančnej situácie a tým pádom prišli o bývanie. Následne sa ich deti môžu ocitnúť v detských domovoch.

Tento týždeň bol spustený projekt Ženy ženám, ktorý chce pomôcť 10 konkrétnym ženám a ich deťom, u ktorých hrozí odobratie do detského domova.

i

 

Slovenské výtvarníčky venovali do e-aukcie svoje diela

12 výnimočných slovenských výtvarníčok bolo vybraných a oslovených v spolupráci so Slovenskou národnou galériou:

Lucia Tallová, Jana Brisudová, Kristína Španihelová, Ivana Šáteková, Alena Adamíková, Mária Švarbová, Juliana Mrvová, Alexandra Barth, Monika Pascoe Mikyšková, Kristína Mesárošová, Mira Podmanická, Dorota Sadovská

Nad projektom prevzala záštitu prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová. Celý výťažok od výtvarníčok pôjde konkrétnym matkám, ktorým hrozí odobratie detí do centier pre deti a rodiny z finančných dôvodov.

>> Chcem si pozrieť diela na e-aukcií Ženy ženám

Príbehy matiek, ktorým je zbierka venovaná

Ženy, ktoré sa dostali do ťažkej životnej situácie sú v kontakte už dlhšiu dobu so sociálnymi pracovníkmi Úsmev ako dar. Vďaka tejto zbierke dostanú tak naozaj potrebnú pomocnú ruku.

Mária

je matkou 5-tych maloletých detí, ktorých otec týral a nemali to ľahké. Momentálne žijú so svojím starým otcom v obci Ždaňa.

Milena

žije so svojimi dvoma dcérami, ktorým sa obrátil život naruby po tom, čo ich otec náhle zomrel v Nemecku. Dnes sa snaží pokryť všetky výdavky sama, ale v Gemerskej Polome má málo možností zamestnať sa.

Diana

mama 8-ročného synčeka s diagnostikovaným autistickým spektrom, ADHD, poruchou vývoja osobnosti. Jej zamestnávateľ skrachoval a snaží sa nájsť novú prácu. Momentálne bývajú v maličkom prenajatom byte.

Lucia

sa ocitla v kritickej situácie s 3-ma deťmi po tom, ako sa otec detí dostal do väzby. Dcére Emke boli diagnostikované rôzne diagnózy a potrebuje celodennú starostlivosť matky, preto je ťažké sa pre ňu zamestnať.

Príbehy žien s deťmi

Ďalšie príbehy žien a v ich celom znení si môžete prečítať na webe Ženy ženám.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...