Potrebujeme:
- 1 pór,
- 200 g tenko nakrájanej dusenej šunky ,
- 250 g kyslej smotany alebo biely jogurt (ale kvalitný),
- 150 g mozzarelly,
- 2 žĺtky, soľ

Postup:
Pór si nakrájame na asi 10 cm kúsky a prevaríme ich v osolenej vode. Prekrojíme pozdĺžne a postupne podľa vrstiev ich rozoberieme.
Robíme to preto, aby sme medzi ne vkladali plátky šunky a tak to spolu zrolujeme späť do pôvodného tvaru.
Smotanu zmiešame so žĺtkami, dochutíme, zmesou zalejeme póry a na vrch dáme nastrúhanú mozzarellu.
Zapečieme asi pol hodinu na 200 stupňoch Celzia. Cieľom je, aby bol povrch krásne ružový. Alebo namiesto póru skúste špargľu, určite to bude chutiť tiež vynikajúco.
