Super ľahké pórové valčeky so šunkou

Slávka Habrmanová/food blogerka 0

Potrebujeme:

  • 1 pór,
  • 200 g tenko nakrájanej dusenej šunky ,
  • 250 g kyslej smotany alebo biely jogurt (ale kvalitný),
  • 150 g mozzarelly,
  • 2 žĺtky, soľ
Foto: Ingimage.com

Postup:

Pór si nakrájame na asi 10 cm kúsky a prevaríme ich v osolenej vode. Prekrojíme pozdĺžne a postupne podľa vrstiev ich rozoberieme.

Robíme to preto, aby sme medzi ne vkladali plátky šunky a tak to spolu zrolujeme späť do pôvodného tvaru.

Smotanu zmiešame so žĺtkami, dochutíme, zmesou zalejeme póry a na vrch dáme nastrúhanú mozzarellu.

Zapečieme asi pol hodinu na 200 stupňoch Celzia. Cieľom je, aby bol povrch krásne ružový. Alebo namiesto póru skúste špargľu, určite to bude chutiť tiež vynikajúco.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...
Author image

Slávka Cigáňová (Habrmanová)

Kedysi som sa živila sáčkovými polievkami a rôznymi polotovarmi a myslela si, že varenie je strata času. No časom prišla zmena. Tak ma to dostalo, že som chcela vedieť uvariť všetko. Začala som skúšať recepty, domáce aj zo svetových kuchýň, no najviac ma bavilo tvoriť vlastné recepty. Objavila som, že varenie môže byť naozaj zábava a rada sa so svojimi skúsenosťami podelím aj s ostatnými.

články autora...

Pridaj komentár