Chuťovky Šampiňónovo-kuracia slávnostná pochúťka Slávka Habrmanová/ food blogerka 21. júla 2021 0 Potrebujeme: 500 g kuracích pŕs bez kože, soľ, nové korenie, čierne korenie, 2 lyžice olivového oleja, 3 stredné cibule, 500 g šampiňónov, 50 g masla, petržlenovú vňať, 450 g lístkového cesta , sezam Foto: Ingimage.com Postup: Kura – celé kúsky (vyklepávať netreba, záleží len na tom, aby boli zhruba rovnakej veľkosti), osolené sprudka opečieme na oleji s oboma druhmi korení z oboch strán. Odporúčam pridať aj trochu citrónovej šťavy, mäsko krásne skaramelizuje a bude sa pripekať. Vyberieme, neskôr do výpeku pridáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky, ešte soľ a šampiňóny, k nim maslo. Šampiňóny bez masla, to skrátka nie je ono! Úplne na záver dodáme nasekanú petržlenovú vňať, tú zbytočne neduste, len stratí chuť. Rozvaľkáme si lístkové cesto v sezame na pomúčenej doske. Porozsýpaný sezam na doske sa vám krásne vtlačí do surového cesta. Na cesto naukladáme kuracie kúsky, na to šampiňónovo-cibuľovú zmes a zavinieme. Povrch ani vajíčkom potierať netreba, aj tak bude pekný zlatistý. Ani na plech olej netreba, cesto ho má dosť. Pečieme na 220 stupňoch Celzia asi pol hodinu. Treba pozerať, kým nebude povrch krásne pripečený a chrumkavý. Pokiaľ by ste nechceli robiť závin, dá sa aj nakrájať si cesto pre každý kúsok kuraťa zvlášť a pobaliť šatôčky takto jednotlivo; len obráťte spojivkom nadol, aby sa vám počas pečenia nerozvinulo. Cesto je tak z viacerých strán chrumkavé. A aby sme mali fakt zdravšiu verziu, odporúčam podávať už len s čerstvým zeleninovým šalátom: ľadový šalát, paradajky, poliate v jednoduchej zálievke z dijon horčice, olivového oleja a citrónovej šťavy, prípadne ešte čierne korenie. (Žiadne hodnotenia)Loading... Pridaj komentár Zrušiť odpoveďMeno *
Chuťovky Šampiňónovo-kuracia slávnostná pochúťka Slávka Habrmanová/ food blogerka 21. júla 2021 0 Potrebujeme: 500 g kuracích pŕs bez kože, soľ, nové korenie, čierne korenie, 2 lyžice olivového oleja, 3 stredné cibule, 500 g šampiňónov, 50 g masla, petržlenovú vňať, 450 g lístkového cesta , sezam Foto: Ingimage.com Postup: Kura – celé kúsky (vyklepávať netreba, záleží len na tom, aby boli zhruba rovnakej veľkosti), osolené sprudka opečieme na oleji s oboma druhmi korení z oboch strán. Odporúčam pridať aj trochu citrónovej šťavy, mäsko krásne skaramelizuje a bude sa pripekať. Vyberieme, neskôr do výpeku pridáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky, ešte soľ a šampiňóny, k nim maslo. Šampiňóny bez masla, to skrátka nie je ono! Úplne na záver dodáme nasekanú petržlenovú vňať, tú zbytočne neduste, len stratí chuť. Rozvaľkáme si lístkové cesto v sezame na pomúčenej doske. Porozsýpaný sezam na doske sa vám krásne vtlačí do surového cesta. Na cesto naukladáme kuracie kúsky, na to šampiňónovo-cibuľovú zmes a zavinieme. Povrch ani vajíčkom potierať netreba, aj tak bude pekný zlatistý. Ani na plech olej netreba, cesto ho má dosť. Pečieme na 220 stupňoch Celzia asi pol hodinu. Treba pozerať, kým nebude povrch krásne pripečený a chrumkavý. Pokiaľ by ste nechceli robiť závin, dá sa aj nakrájať si cesto pre každý kúsok kuraťa zvlášť a pobaliť šatôčky takto jednotlivo; len obráťte spojivkom nadol, aby sa vám počas pečenia nerozvinulo. Cesto je tak z viacerých strán chrumkavé. A aby sme mali fakt zdravšiu verziu, odporúčam podávať už len s čerstvým zeleninovým šalátom: ľadový šalát, paradajky, poliate v jednoduchej zálievke z dijon horčice, olivového oleja a citrónovej šťavy, prípadne ešte čierne korenie. (Žiadne hodnotenia)Loading...