Dobroty Pikantný rebarborový koláč Marta Turóciová 30. apríla 2016 0 Vystačí na: asi 12 porcií Doba prípravy: asi 30 minút Doba pečenia: asi 55 minút Na rebarborový koláč potrebujete Na cesto: 300 g hladkej múky 1 ½ zarovnanej KL Kypriaceho prášku do pečiva 250 g zmäknutého masla alebo margarínu 1 balíček Vanilínového cukru 250 g polotučného tvarohu Na ovocnú náplň: 500 g rebarbory 250 g čerstvých alebo zmrazených červených ríbezlí 1 balíček Pudingu Originál Dr.Oetker so smotanovo-vanilkovou príchuťou 50 g cukru 250 ml nektáru z čiernych ríbezlí Na pudingový krém: 1 balíček Pudingu Originál Dr.Oetker so smotanovo-vanilkovou príchuťou 200 ml mlieka Na posypanie 2 balíčky Vanilínového cukru Ešte potrebujete: tortovú formu (Ø 26 cm) váľok Príprava rebarborového koláča Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom. Pridáme maslo alebo margarín, vanilínový cukor a tvaroh a všetko ručne spracujeme na hladké cesto. Cesto krátko premiesime na pomúčenej pracovnej ploche a rozdelíme na tri diely. Jeden diel cesta vyvaľkáme a vložíme na dno vymastenej tortovej formy. Zvyšné cesto odložíme na neskoršie použitie. Formu vložíme do predhriatej rúry a predpečieme. Elektrická rúra: 200 °C Teplovzdušná rúra: 180 °C Plynová rúra: stupeň 4 Doba pečenia: asi 15 minút Na prípravu ovocnej náplne umyjeme a očistíme rebarboru (nelúpeme) a nakrájame na kúsky veľké asi 2 cm. Ríbezle umyjeme a otrháme zo stopiek. Pudingový prášok zmiešame s cukrom a rozmiešame asi v 4 PL ríbezľového nektáru. Zvyšok ríbezľového nektáru zvaríme, pridáme ovocie a necháme povariť asi 5 minút na miernom plameni. Vmiešame pudingový prášok, povaríme najmenej 1 minútu a ovocnú náplň necháme vychladnúť. Korpus necháme krátko vychladnúť. Z druhého dielu cesta vytvarujeme dlhý valček, ktorý umiestnime na predpečený korpus a rukou pritlačíme na okraj formy tak, aby vznikol okraj vysoký asi 3 cm. Ovocnú náplň nanesieme na korpus. Pudingový krém pripravíme podľa návodu na obale, avšak len s 200 ml mlieka a rozotrieme na ovocnú náplň. Z tretieho dielu cesta vyvaľkáme kruh a nanesieme ho na vrstvu pudingu. Cesto na okraji opatrne pritlačíme. Povrch posypeme vanilínovým cukrom, vložíme do predhriatej rúry a dopečieme. Elektrická rúra: 200 °C Teplovzdušná rúra: 180 °C Plynová rúra: stupeň 4 Doba pečenia: asi 40 minút Koláč necháme vychladnúť vo forme na kuchynskej mriežke. Podávame na druhý deň po upečení, aby ovocná náplň dostatočne stuhla. (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)Loading... Pridaj komentár Zrušiť odpoveďMeno *
Dobroty Pikantný rebarborový koláč Marta Turóciová 30. apríla 2016 0 Vystačí na: asi 12 porcií Doba prípravy: asi 30 minút Doba pečenia: asi 55 minút Na rebarborový koláč potrebujete Na cesto: 300 g hladkej múky 1 ½ zarovnanej KL Kypriaceho prášku do pečiva 250 g zmäknutého masla alebo margarínu 1 balíček Vanilínového cukru 250 g polotučného tvarohu Na ovocnú náplň: 500 g rebarbory 250 g čerstvých alebo zmrazených červených ríbezlí 1 balíček Pudingu Originál Dr.Oetker so smotanovo-vanilkovou príchuťou 50 g cukru 250 ml nektáru z čiernych ríbezlí Na pudingový krém: 1 balíček Pudingu Originál Dr.Oetker so smotanovo-vanilkovou príchuťou 200 ml mlieka Na posypanie 2 balíčky Vanilínového cukru Ešte potrebujete: tortovú formu (Ø 26 cm) váľok Príprava rebarborového koláča Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom. Pridáme maslo alebo margarín, vanilínový cukor a tvaroh a všetko ručne spracujeme na hladké cesto. Cesto krátko premiesime na pomúčenej pracovnej ploche a rozdelíme na tri diely. Jeden diel cesta vyvaľkáme a vložíme na dno vymastenej tortovej formy. Zvyšné cesto odložíme na neskoršie použitie. Formu vložíme do predhriatej rúry a predpečieme. Elektrická rúra: 200 °C Teplovzdušná rúra: 180 °C Plynová rúra: stupeň 4 Doba pečenia: asi 15 minút Na prípravu ovocnej náplne umyjeme a očistíme rebarboru (nelúpeme) a nakrájame na kúsky veľké asi 2 cm. Ríbezle umyjeme a otrháme zo stopiek. Pudingový prášok zmiešame s cukrom a rozmiešame asi v 4 PL ríbezľového nektáru. Zvyšok ríbezľového nektáru zvaríme, pridáme ovocie a necháme povariť asi 5 minút na miernom plameni. Vmiešame pudingový prášok, povaríme najmenej 1 minútu a ovocnú náplň necháme vychladnúť. Korpus necháme krátko vychladnúť. Z druhého dielu cesta vytvarujeme dlhý valček, ktorý umiestnime na predpečený korpus a rukou pritlačíme na okraj formy tak, aby vznikol okraj vysoký asi 3 cm. Ovocnú náplň nanesieme na korpus. Pudingový krém pripravíme podľa návodu na obale, avšak len s 200 ml mlieka a rozotrieme na ovocnú náplň. Z tretieho dielu cesta vyvaľkáme kruh a nanesieme ho na vrstvu pudingu. Cesto na okraji opatrne pritlačíme. Povrch posypeme vanilínovým cukrom, vložíme do predhriatej rúry a dopečieme. Elektrická rúra: 200 °C Teplovzdušná rúra: 180 °C Plynová rúra: stupeň 4 Doba pečenia: asi 40 minút Koláč necháme vychladnúť vo forme na kuchynskej mriežke. Podávame na druhý deň po upečení, aby ovocná náplň dostatočne stuhla. (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)Loading...