Tekvicová bábovka. Raňajky ideálne na nedeľné ráno

Slávka Cigáňová (Habrmanová) 0

Niekedy, napríklad vo sviatočný deň, je dobré potešiť sa niečím výnimočnejším, kľudne sladkým a dokonca hneď na raňajky. A pritom to nemusí byť nabité zlými sacharidmi či tukmi, ale pokojne sa dá zvoliť kombinácia nielen zdravého, ale aj chutného. Práve jesenné obdobie je vyslovene vhodné na prípravu sladkých, ale aj slaných pokrmov zo známej tekvice Hokaido.

Doprajte túto pochúťku aj vašim deťom a zaručene ani len nezaregistrujú, že jedia niečo z tekvice. Veď ktoré z nich by si na raňajky rado nedoprialo práve sladkú bábovku? Najlepšie urobíte vtedy, ak si ju pripravíte už vopred, chuťovo je potom oveľa lepšia. Bez výčitiek ju môžete nechať postáť aj pár dní.

Tekvicová bábovka

Shutterstock

Potrebujeme: 

  • 500 g tekvice Hokaido,
  • 400 g  polohrubej múky,
  • 300 g medu,
  • 300 g vlašských orechov,
  • 170 ml repkového oleja,
  • 3 vajcia,
  • 1 balík prášku do pečiva,
  • 1 vanilkový cukor,
  • 2 lyžičky škorice,
  • štipka soli do bielkov.   

Postup:

Oddelíme si vajcia – žĺtky od bielkov. Žĺtky vymiešame s medom a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme olej, prášok do pečiva, škoricu, na hrubo nasekané orechy, očistenú a nastrúhanú tekvicu, a tiež preosiatu múku. Všetko dobre premiešame.

Nakoniec vyšľaháme bielky so štipkou soli a tie už len veľmi opatrne vmiešame do bábovkovej zmesi.

Pečieme vo vymastenej forme 1 hodinu na 180 stupňov Celzia. 

Náš tip:

Bábovku môžete podávať potretú slivkovým alebo ríbezľovým lekvárom, prípadne poliatu javorovým sirupom.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 2,00 z 5)
Loading...
Author image

Slávka Cigáňová (Habrmanová)

Kedysi som sa živila sáčkovými polievkami a rôznymi polotovarmi a myslela si, že varenie je strata času. No časom prišla zmena. Tak ma to dostalo, že som chcela vedieť uvariť všetko. Začala som skúšať recepty, domáce aj zo svetových kuchýň, no najviac ma bavilo tvoriť vlastné recepty. Objavila som, že varenie môže byť naozaj zábava a rada sa so svojimi skúsenosťami podelím aj s ostatnými.

články autora...

Pridaj komentár