Potrebujeme:
- jedno celé kura naporciované alebo len stehná a kĺbiky aj s kožou (asi 1,5 kg),
- 1 zelenú papriku,
- 1 strednú cibuľu,
- 100 g anglickej slaniny,
- 3 lyžice repkového oleja,
- soľ, čierne korenie, lyžičku červenej mletej papriky, pol lyžičky oregana,
- 200 g paradajok lúpaných – krájaných,
- 250 g kyslej smotany.

Postup:
Cibuľu, slaninu a zelenú papriku opražíme na oleji, pridáme červenú mletú papriku a kura, osolíme, okoreníme, zalejeme trochou vody, aby sa mäso mohlo dusiť a podusíme ho do mäkka.
Mäso vyberieme, šťavu následne treba nechať dobre vyredukovať, aby sme nemuseli zahusťovať múkou.
Pridáme smotanu, paradajky a oregano na záver a ešte prevaríme. Oregano je veľmi dôležité.
Tento recept sa hodí podávať s domácimi haluškami alebo drobnejšími cestovinami.
