Losos je bohatý na proteíny, omega-3 mastné kyseliny, vitamíny a minerály, ktoré sú dôležité pre rast a rozvoj detí. O špenáte toho asi netreba veľa hovoriť, veď aj Pepek námorník vedel, aký je zdravý.
Potrebujeme:
- 2 plátky lososa (kus steaku po 120 g)
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- Soľ, korenie
- 2 lyžice oleja
- 400 g špenátu
- Cesnak
- Muškátový oriešok
Príprava:
Rúru rozohrejeme na 120. ° Losos pokvapkáme šťavou z citróna a okoreníme. Zohrejeme 1 lyžicu oleja na panvici. Losos pražíme na strednom plameni (kožou dole) asi 5 minút, potom obrátime a pražíme ešte 1 minútu. Lososa dáme na plech a necháme ho vo vyhriatej rúre ešte 10 minút.
Špenát umyjeme, očistíme, vysušíme. Zbytok oleja rozohrejeme na panvici so strúčikom cesnaku. Pridáme špenát a restujeme, kým nezmäkne. Cesnak vyberieme. Osolíme, okoreníme korením a muškátových orechom.
Na tanier dáme špenát a na neho losos.
Prečítajte si aj: Špagety “carbonara” podľa tradičného talianskeho receptu (videorecept)