Jahodový džem s vanilkou

Petronela Sadloňová 0

Potrebujeme 

  • 1 kg jahôd (malých až stredne veľkých)
  • 500 g Korunného cukru želírovacieho 2:1
  • 0,1 l vody
  • 1 veľký vanilkový struk

Postup

Jahody umyjeme a necháme uschnúť na sitku, potom otrháme stopky a lístky. Takto pripravené ich zmiešame s Korunným cukrom želírovacím 2:1 a pridáme vodu.

Vanilkový struk pozdĺžne rozrežme, špičkou noža vyberieme semienka a pridáme ich do zmesi. Struk pridáme tiež, ale pred plnením do fliaš ho z džemu vytiahneme.

Všetko privedieme k varu a sprudka varíme 4-8 minút. Džem plníme do pohárov ešte za horúca. Pozor! Jahody sa nesmú úplne rozpadnúť!

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár