Doba prípravy: asi 40 minút
Na paradajkovo višňové čatní potrebujete (7 kusov pohárov po 300 ml)

Prísady:
- 400 g višní
- 300 g cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 červená feferónka
- 250 ml balzamikového octu
- 1 plechovka lúpaných paradajok (400 g), krájaných na kúsky
- 140 g paradajkového pretlaku
- 4 PL posekanej petržlenovej vňate
- ½ KL soli
- ½ KL čierneho korenia
- 1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr.Oetker
Príprava:
Višne umyjeme, odkôstkujeme a odvážime. Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame na kocky. Feferónku očistíme a nakrájame na veľmi drobné kocky.
Višne, cibuľu, cesnak, feferónku, ocot, paradajky, paradajkový pretlak, petržlenovú vňať, soľ a čierne korenie dobre premiešame v hrnci s Extra želírovacím cukrom. Všetko za stáleho miešania privedieme do varu a varíme 5 minút, pričom občas premiešame.
Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve prevareného čatní. Pokiaľ je po vychladnutí nedostatočne tuhé, vmiešame doň 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
Ihneď naplníme až po okraj do pripravených pohárov. Zavrieme viečkom, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Pozor! Feferónka je silne pálivá, preto je pri jej spracovaní vhodné použiť gumené rukavice.
TIP: Čatní chutí výborne so všetkými druhmi mäsa.

Ahojte – ja som zvolila pasírované paradajky od podravky – kvôli lepšej a výraznejšej chuti. Celkovo mám radšej viac paradajkovú chuť tak som si trošku recept “dotvorila”. Ale skvelé, k mäsu je to výborné. Vďaka za recept pani Marta. 🙂