Aj vďaka privátnym značkám na vianočných nákupoch zaručene ušetríte

pr 0

Aby ste svoj rodinný rozpočet zbytočne nezaťažovali, máme pre vás niekoľko dobrých tipov, ako nakúpiť kvalitné potraviny za výhodnú cenu.

Skôr, než sa usadíme za štedrovečerný stôl, mnohých z nás čakajú náročné predvianočné prípravy. Okrem zháňania darčekov nakupujeme obľúbené potraviny, bez ktorých si sviatky hádam ani nedokážeme predstaviť.

Aby ste si mohli dopriať všetko, na čo máte chuť, skúste sa zamerať na privátne značky, ako napríklad K-Classic, K-Bio alebo K-Favourites, ktoré nájdete vo všetkých predajniach Kauflandu.

„Našim zákazníkom sa snažíme ponúknuť to najlepšie od našich dodávateľov. Záleží nám na tom, aby odchádzali z predajní spokojní, a to nielen pred Vianocami. V širokej ponuke tovaru preto počas celého roka nájdu okrem iného aj vysoko kvalitné produkty našich privátnych značiek, a to za výhodné ceny,“ hovorí Samuel Machajdík, hovorca spoločnosti Kaufland Slovensko.

7 tipov na výhodnejšie nákupy

♥ Značka K-Classic, ktorá tento rok získala v marketingovom programe Dôveryhodné značky ocenenie Najdôveryhodnejšia privátna značka, je tým najlepším dôkazom, že špičková kvalita nemusí stáť veľa. V jej širokom sortimente nájdete už viac ako 1000 produktov.

♥ Sortiment pod značkou K-Favourites vás prekvapí exkluzívnou ponukou gurmánskych potravín. Či už pripravujete slávnostnú večeru alebo špeciálne raňajky k vianočným rozprávkam, spoľahnúť sa môžete na širokú ponuku mäsa, syrov, orechov i marmelád so 75 % podielom ovocia.

♥ Kaufland je presvedčený, že bioprodukty nemusia byť drahé. Preto je jeho sortiment K-Bio nielen pestrý, ale aj cenovo výhodný. Navyše sa môžete spoľahnúť, že všade tam, kde nájdete logo K-Bio, je bio kvalita zaručená. Všetky produkty sú vyrábané podľa predpísaných EÚ Bio smerníc, teda okrem iného neobsahujú farbivá, chuťové zvýrazňovače ani umelé arómy.

♥ Milovníci rastlinnej stravy a všetci tí, ktorí trpia rôznymi potravinovými intoleranciami, si svoje menu poľahky pripravia aj pomocou produktov privátnych značiek K-Free a K-take it veggie. Tipy na chutné recepty nájdete aj vo Veggie Kaufland online kuchárke.

♥ Pre tých, ktorí si Štedrý večer nevedia predstaviť bez chutnej rybky, odporúčame vyskúšať ponuku čerstvých rýb K-Blue Bay. Neprehliadnite ani vybrané vína Cultura Vini a pivné  špeciály Stephans Bräu. Za zmienku stojí aj nepotravinový tovar Kauflandu, vrátane hračiek Kidland® a elektroniky SwitchOn®, vďaka ktorému môžete vybaviť všetky nákupy pod jednou strechou.

♥ Kaufland neustále rozširuje svoj produktový rad K-Z lásky k tradícii, v rámci ktorého vo všetkých 74 predajniach na Slovensku ponúka domáce mliečne i mäsové výrobky, vyrobené zo slovenských surovín na základe osvedčených receptúr, ako aj vajcia z voľného výbehu.

♥ V Kauflande môžete okrem výhod pre majiteľov vernostnej karty Kaufland Card či pravidelných akcií na vybrané produkty objaviť aj skutočné poklady, ktoré vám pomôžu pripraviť nezabudnuteľné vianočné menu a pohostiť každú návštevu.

Ohľaduplne voči životnému prostrediu

Hoci je cena pri „privátkach“ dôležitá, nie je to jediný dôvod, prečo si zaslúžia patriť do vášho nákupného košíka. Každý výrobok privátnych značiek Kauflandu musí spĺňať vysoké štandardy kvality, chuti a bezpečnosti. Celkovo ich v ponuke nájdete až 4 349.

Jedným z cieľov spoločnosti je, aby bol sortiment privátnych značiek čo najviac trvalo udržateľný a šetrný voči planéte. Prísny výber dodávateľov, čo najkratšie dodacie trasy, používanie medzinárodných certifikátov, ako je Fairtrade alebo Rainforest Alliance, členstvo v celosvetovej organizácii pre bezpečné a zodpovedné poľnohospodárstvo GLOBALG.A.P., ale aj znižovanie tuku, cukru a soli v potravinách pod vlastným logom, patrí medzi bežné štandardy, ktoré Kaufland dlhodobo dodržiava.

 

Sladká inšpirácia na váš sviatočný stôl 

Pokiaľ rozmýšľate, čím by ste svojich blízkych tento rok kulinársky prekvapili, vyskúšajte náš recept na jablká v župane podľa foodblogera Pána Tymiána. Toto rafinované jedlo plné jabĺk, slivkového džemu, orechov a sušienok vám doma vyčaruje tú pravú sviatočnú atmosféru! Prajeme dobrú chuť 🙂

Ingrediencie:

  • 4 jablká
  • 2 ks K-Favourites maslové lístkové cesto
  • 120 g rozdrvených maslových sušienok
  • 2 žĺtka 

Naplň: 

  • 200 g slivkového džemu
  • 70 g hrozienok naložených v rume
  • 70 g vlašských orechov
  • 20 g škoricového cukru 
  • 100 g kryštálového cukru
  • 40 g vanilkového cukru 

Vanilková omáčka:

  • 500 ml smotany 33%
  • 200 g kryštálového cukru
  • 150 g žĺtok
  • 40 g vanilkového cukru
  • 1 vanilkový lusk

Postup:

Jablká ošúpeme a zbavíme jadier tak, aby sme ich nerozrezali. Na pomúčenú pracovnú dosku rozložíme lístkové cesto a rozdelíme ho na polovicu. Do stredu cesta dáme 2 polievkové lyžice rozdrvených sušienok a na to položíme jablko.  

V mixéri rozmixujeme všetky ingrediencie na náplň do lepkavej a konzistentnej hmoty. Vykrojený stred jabĺk naplníme náplňou tak, aby jemne prečnievala nad vrch jablka. Postupne na vrch jablka prikladáme rohy lístkového cesta, ktoré vždy potrieme žĺtkom, ktoré ich zlepí. Nakoniec vznikne balíček z lístkového cesta, v ktorom bude jablko  zabalené. Takto pripravený balíček celý potrieme zostávajúcim žĺtkom. Jablká pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov, zhruba 25 minút, podľa veľkosti. 

Na strednom ohni zahrejeme smotanu spolu s cukrom. Keď zmes dosiahne 40 stupňov, stiahneme ju z ohňa a za stáleho miešania metličkou do nej pridáme žĺtka, vanilkový cukor a aj pozdĺžne prepolený  vanilkový lusk. Celú zmes následne zohrievame na strednom ohni, kým omáčka nezačne hustnúť. Teplota by nemala presiahnuť 79 °C. Následne stačí omáčku precediť cez jemné sitko a podávať k upečenému jabĺčku.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...