Otvorte si dobré vínko

Simona Mištíková 0
foto: autor

S chladnejšími dňami a jesenným počasím sa prirodzene menia aj preferencie pri výbere nápojov. Menej sa konzumujú miešané nápoje s ľadom a viac sa siaha po tichom víne.

Vhodným tipom je napríklad červené víno Knieža Svätopluk, Cabernet Sauvignon, ročník 2007 a Knieža Svätopluk, Svätovavrinecké, ročník 2007, ktoré sa dostali aj medzi 100 najlepších vín Národného salónu Vín 2009/2010. Odborníci sa tak zhodli na jeho jedinečných senzorických vlastnostiach.

Cabernet Sauvignon, Knieža Svätopluk, akostné odrodové víno červené, polosuché

Typická kabernetova chuť i vôňa vína je nezameniteľná. Prirovnať ju možno k plodom  vyzretých  čiernych  ríbezlí.  Plná  vyvážená  štruktúra  vína  je dotvorená príznačnou pikantnosťou trieslovinových zložiek. Zrením sa tieto jedinečné vlastnosti ďalej profilujú. Na vrchole zrelosti nachádzame vo víne bohato rozvinuté tóny pripomínajúce čerstvo zozbierané bobuľky tmavých horských plodov. Farba vína je sýtočervená s fialkovým nádychom.

K čomu ho servírovať: Cabernet Sauvignon, Knieža Svätopluk sa ideálne snúbi s červeným mäsom – poľovníckymi špecialitami, divinou, steakom, biftekom, s mäsovými polievkami. Hodí sa aj k bravčovému a hovädziemu mäsu, ku kačici, husi, k vnútornostiam a k plesňovým dobre vyzretým syrom.

Vinohradnícka oblasť:                                          Južnoslovenská

Obsah cukru:                                                       8,6 gr/l

Obsah alkoholu:                                                   13,2 % obj.

Odporúčaná maloobchodná cena:                        2,60 EUR     

Svätovavrinecké, Knieža Svätopluk, akostné odrodové víno červené, suché

Vína sú jemné, harmonické, výraznej chuti s vyšším obsahom hravých kyseliniek a trieslovín, ktoré vyzrievaním získavajú na kráse. Vyznačuje sa farbou červeného ovocia odtieňov granátovočervenej, niekedy do tmavorubínovej alebo až červenofialovej. Vo vôni možno hľadať zrelé višne, jahody, čerešne, tóny sliviek a korenia.

K čomu servírovať: Svätovavrinecké, Knieža Svätopluk  je vhodné k jedlám z diviny, údenému či tmavému mäsu (aj v kombinácii s omáčkami), vyniknú tiež so zrelými aromatickými syrmi.

Vinohradnícka oblasť:                                                   Južnoslovenská

Obsah cukru:                                                                            8,6 gr/l

Obsah alkoholu:                                                          12 % obj.

Odporúčaná maloobchodná cena:                                2,60 EUR

 Na zdravie!

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 3,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár