Obnovený skatepark v Bardejove

ts 0

V Bardejove na Toplianskej ulici dokončili druhú etapu obnovy Skateparku. Cieľom investície bola obnova skatezóny, ktorá bude slúžiť návštevníkom z regiónu Šariš.

Novinky v skateparku

,,V rámci obnovy infraštruktúry bolo potrebné opraviť opotrebované lavičky a niektoré prvky skatezóny – prekážky a rampy. Skatepark je určený pre: skaterov, bikerov a kolobežkárov,“ konštatuje Radomír Jančošek, riaditeľ OOCR ,,ŠARIŠ“-Bardejov. Dodáva, že oprava zničených a poškodených objektov, výmena a obnova znehodnotených materiálov, schátraných značení a zanedbaných úsekov, si vyžiadala rozdelenie prác na 2 etapy a jej úplné dokončenie sa natiahlo až na dva roky.

Počas druhej etapy obnovy sa nahradili nefunkčné drevené rampy novými a to, betónovými streetovými rampami. Do areálu pribudli smetné koše na separovaný zber a náradie na upratovanie a stieranie vody po daždi (aby sa nemuselo čakať, kým dráha uschne).

Zóna pre mladých ľudí

,,Cieľom tejto akcie je podpora mládeže a adrenalínového športu v regióne. Chceme priviesť deti, mládež, dospelých k aktívnemu pohybu, prípadne aj vychovávať nové športové talenty. Vytvorili sme tak zónu, hlavne pre mladých ľudí, ktorí sa venujú alebo by sa chceli venovať, ale nemajú priestor, rôznym voľnočasovým aktivitám v regióne Šariš.

Začiatkom sezóny  2023 plánujeme usporiadať Urban festival a súťaže ako napr. Slovak Scooter Cup, ktorý by viac zviditeľnil naše aktivity v regióne,“ uzavrel R.Jančošek.

Obnova si vyžiadala investíciu rozpočtovanú na 5900 EUR, ktorú financovala Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) ,,ŠARIŠ“-Bardejov. Práce realizovala skúsená firma Sketon s.r.o., ktorá sa špecializuje na výstavbu skateparkov nielen na Slovensku.

 

Prepojenie s Pumptrackom – Bike parkom

Počas mája 2022 vybudovali vedľa skateparku Pumptrack. Pumptracková – Bike park dráha je nový druh dráhy, kde jazdci na bicykli, korčuliach, kolobežkách alebo skateboardoch, pomocou pohybov hore-dolu na dráhe „pumpujú“ a tým namiesto šliapania do pedálov poháňajú kolesá.

Ide o typ dráhy v šírke do 2 metrov, ktorá sa skladá z vĺn a klopených zákrut. Nový umelo vytvorený okruh má asfaltovú úpravu a je vhodný pre jazdu na bicykli, kolobežke, skateboarde či korčuliach. Celá dráha je postavená tak, že je možné prejsť ju bez šľapania či odrážania. Cyklista nepedáluje ale „pumpuje“ telom. 

Je  to ďalšia exteriérová atrakcia na prilákanie návštevníkov zo širšieho regiónu a podporenie cestovného ruchu v okrese Bardejov a regióne Šariš  a to vo všetkých vekových kategóriách. Obnovený areál poslúži a na organizovanie medzinárodných podujatí a pretekov.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár