Niekto má chuť na „mrkvák“ na jar, asi preto, že lepší koláč na Veľkú noc si nevie predstaviť. A niekto má mrkvový koláč spojený – naopak – s jeseňou a zimou, pretože vonia po škorici a možno aj perníkovom korení. No na takýto vláčny koláčik s jemnou a šťavnatou štruktúrou si môžeme urobiť chuť kedykoľvek, keď sa nám zachce chytiť do ruky strúhadlo. Tento recept je z tých jednoduchších. Určite vyskúšajte.
V miske zmiešame ryžovú múku, mandľovú múku, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a pridáme štipku soli. Zamiešame aj vlašské orechy a škoricu.
V druhej miske vyšľaháme do peny vajíčka s cukrom. Prilejeme maslo a znova šľaháme.
Do tekutej zmesi prisypeme suchú plus pridáme aj nastrúhanú mrkvu.
Prelejeme do vymastenej väčšej tortovej formy a dáme piecť na 180 stupňov. Pečieme cca 25-30 minút, kontrolujeme, či sa nám „zapaľujú“ okraje a vyskúšame pichnúť špáradlo, či je koláč v strede suchý.
Necháme vychladnúť.
Canva
Plnka na mrkvový koláč
Čokoládu rozpustíme nad parou a následne necháme prejsť do stavu, aby bola vlažná.
Vyšľaháme šľahačku, pridáme mascarpone a následne roztopenú čokoládu.
Natrieme na vychladnutý korpus a necháme na chvíľu odležať v chladničke. Poleva potom jemne stuhne a bude sa aj koláčik lepšie krájať.
More a červené tenisky. Najprv materská dovolenka na chorvátskom ostrove, ktorá sa pretiahla na osem rokov. Medzičasom presun rodičovských aktivít na pevninu s dynamikou, akú prináša život po strate blízkeho.