Potrebujeme:
- králika pokojne celého (asi 1 až 1,5 kg váhy),
- 300 ml jablkového cideru,
- 100 g anglickej slaniny,
- cesnak v šupke (5 strúčikov), stredne veľkú cibuľu,
- 400 g kyslej kapusty,
- 3 jablká,
- 400 g cukety,
- 3 lyžice olivového oleja,
- vetvičku rozmarínu, soľ, trošku šľahačky na zjemnenie.
Postup:
Králika necháme v celosti. Osolíme. Dáme ho na pekáč, spolu s kapustou, jablkami, cibuľou nakrájanou na väčšie kocky a tiež cuketou. K tomu slaninka na drobné kocky.
Zalejeme to cidrom, pokvapkáme olejom a šľahačkou, pridáme rozmarín a cesnak a všetko spolu pečieme pod alobalom na 200 stupňov Celzia asi 2 hodiny, mäso musí byť mäkké.
Rozmarín v tomto recepte chutí geniálne. Rovnako aj kombinácia kyslej kapusty s jablkovou chuťou. Aj cuketa tomu určite pomáha.
Tento recept je dokonalý s použitím cidra, pivo namiesto neho by som v žiadnom prípade neodporúčala, pokazí chuť jemného králičieho mäsa.