Restovaná kuracia pečeň s naloženými brusnicami

Slávka Habrmanová/food blogerka 0

Potrebujeme:

  • kuraciu pečeň (asi 500 g),
  • 3 lyžice repkového oleja, soľ, čierne korenie,
  • jednu veľkú cibuľu,
  • 50 g údenej slaniny,
  • majoránku,
  • 100 g  brusníc, tmavý balsamico krém
Foto: Ingimage.com

Postup:

Brusnice vopred naložíme v balsamiku. Do panvice s trochou oleja dáme smažiť cibuľu nakrájanú na mesiačiky, osolíme. Keď je mierne posmažená, pridáme slaninku na kocky.

Super tip je dať do smaženia aj kožu z nej, pustí skvelú údenú chuť. Pridáme brusnice, ktoré sme zliali z balsamikového nálevu. Úplne v závere doplníme do smaženia pečeň (jemne nakrájajte, nech zostanú kúsky). Nedosoľujte, stačí zatiaľ tá soľ, čo šla na cibuľku.

A so slanou slaninou vám to možno vydá aj dosť na samotné pečienky, ostanú takto super mäkké. Na čierne korenie nezabudnite, ani na majoránku, tú až na záver.

Pozor, pečeň nesmažiť príliš dlho, stačí asi 10 – 15 minút, kým sa úplne nezatiahne a nejde z nej červená šťava. Každé ďalšie smaženie by len spôsobovalo tvrdnutie a to nechceme.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...
Author image

Slávka Cigáňová (Habrmanová)

Kedysi som sa živila sáčkovými polievkami a rôznymi polotovarmi a myslela si, že varenie je strata času. No časom prišla zmena. Tak ma to dostalo, že som chcela vedieť uvariť všetko. Začala som skúšať recepty, domáce aj zo svetových kuchýň, no najviac ma bavilo tvoriť vlastné recepty. Objavila som, že varenie môže byť naozaj zábava a rada sa so svojimi skúsenosťami podelím aj s ostatnými.

články autora...

Pridaj komentár