Potrebujeme:
- kuraciu pečeň (asi 500 g),
- 3 lyžice repkového oleja, soľ, čierne korenie,
- jednu veľkú cibuľu,
- 50 g údenej slaniny,
- majoránku,
- 100 g brusníc, tmavý balsamico krém
Postup:
Brusnice vopred naložíme v balsamiku. Do panvice s trochou oleja dáme smažiť cibuľu nakrájanú na mesiačiky, osolíme. Keď je mierne posmažená, pridáme slaninku na kocky.
Super tip je dať do smaženia aj kožu z nej, pustí skvelú údenú chuť. Pridáme brusnice, ktoré sme zliali z balsamikového nálevu. Úplne v závere doplníme do smaženia pečeň (jemne nakrájajte, nech zostanú kúsky). Nedosoľujte, stačí zatiaľ tá soľ, čo šla na cibuľku.
A so slanou slaninou vám to možno vydá aj dosť na samotné pečienky, ostanú takto super mäkké. Na čierne korenie nezabudnite, ani na majoránku, tú až na záver.
Pozor, pečeň nesmažiť príliš dlho, stačí asi 10 – 15 minút, kým sa úplne nezatiahne a nejde z nej červená šťava. Každé ďalšie smaženie by len spôsobovalo tvrdnutie a to nechceme.